Op 11 en 12 maart kan je je inschrijven voor een eigen moestuin🥕

door Babs

Hoe werkt inschrijven..

Op zaterdag en zondag 11 en 12 maart kunnen kinderen uit groep 5, 6 en 7 zich met ons online inschrijfformulier weer inschrijven voor een eigen moestuin. Nieuw dit jaar is dat derdejaars tuinkinderen zich ook kunnen inschrijven voor de leertuin. De inschrijving start op zaterdag 11 maart om 10:00 uur en sluit op zondag 12 maart om 17:00.

Met het inschrijfformulier geef je aan dat je een tuintje wilt en geef je aan, dat je je realiseert dat je (afgezien van geboekte vakanties) elke week voor je tuin moet zorgen. Bij het inschrijven committeer je je aan betaling van het inschrijfgeld van E35,- (meedoen met de kindertuinen kan – voor wie daar in aanmerking voor komt – via het kinder- en jeugdbudget van de gemeente Gooise meren).

Of je een tuintje toegewezen krijgt hangt af van het aantal inschrijvingen. In de afgelopen jaren waren er meer inschrijvingen dan tuintjes. In dat geval hanteren wij plaatsingsregels: kinderen die voor de eerste keer meedoen krijgen voorrang op kinderen die voor de tweede keer mee willen doen. Kinderen die voor de tweede keer mee willen doen krijgen voorrang op kinderen die voor de derde keer willen komen. Na de plaatsingen kunnen kinderen die niet geplaatst zijn op een wachtlijst komen. Afgelopen jaar konden wij gelukkig toch bijna iedereen van de wachtlijst een plek geven maar dit verschilt per jaar.

Zo werken de kindertuinen:

Een eigen moestuin: na je inschrijving krijg je een eigen moestuin van 9m2. Je gaat met 13 andere kinderen in je moestuin aan de slag met de tuinleiders. Je leert zaaien van tuinkers en radijs en het poten van een aardappel. Tot eind mei is er iedere week wel iets te zaaien: rucola, bietjes, wortelen, sperziebonen, stokbonen, bloemen en meer. Je mag alles wat in je tuintje groeit mee naar huis nemen. Om een goede oogst en veel bloemen te hebben moet je elke week schoffelen, harken, het onkruid wieden en water geven als het droog en warm weer is.

De leertuin: om derdejaars die erg graag weer willen komen toch een kans te geven om te moestuinieren start dit jaar voor het eerst de Kindertuinen leertuin. Op de leertuin leer je naast de dingen die je al kent en eerder hebt gedaan veel nieuwe dingen. Binnenkort kan je meer over het leertuin programma vinden op de website.

Als je een tuintje wilt hebben (van april tot half september) kan je kiezen uit een groep op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. De leertuin is alleen op maandag. Iedere groep begint om 4 uur en om 5 uur ben je klaar. In de zomer groeien bloemen en diverse groentes het hardst. Dus in de maanden juli en augustus is er ook les! Je kunt (als je terugkomt van vakantie) dan wel wat hulp van je ouders gebruiken

Schrijf je in!

Op zaterdag 11 maart gaat om 10:00 op onze website het inschrijfformulier open en kan je je inschrijven voor een tuin of de leertuin. Je kunt je inschrijven tot zondag 12 maart 17:00, daarna is inschrijven niet meer mogelijk. Zodra je betaling binnen is, is je inschrijving compleet. Je ontvangt dan binnen 2 weken bericht van je plaatsing en indeling. Mocht het toch niet lukken om je in te delen dan krijg je hier uiteraard ook bericht over. We storten je betaling dan direct terug.

We kijken uit naar weer een gezellig en groen moestuinseizoen🌱

Groetjes,

Alle vrijwilligers van de Kindertuinen Bussum🌻

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter