Schijf je op 5 en 6 maart in voor een eigen moestuin!

door Babs

Hoe werkt inschrijven..

Op zaterdag en zondag 5 en 6 maart kunnen kinderen uit groep 5, 6 en 7 zich met onderstaand inschrijfformulier inschrijven voor een eigen moestuin 🌱 De inschrijving start op zaterdag 5 maart om 10:00 uur en sluit op zondag 5 maart om 17:00.

Met het inschrijfformulier geef je aan dat je een tuintje wilt en geef je aan, dat je je realiseert dat je (afgezien van geboekte vakanties) elke week voor je tuin moet zorgen. Bij het inschrijven committeer je je aan betaling van het inschrijfgeld van E35,- (meedoen met de kindertuinen kan – voor wie daar in aanmerking voor komt – via het kinder- en jeugdbudget van de gemeente Gooise meren).

Of je een tuintje toegewezen krijgt hangt af van het aantal inschrijvingen. In de afgelopen jaren waren er meer inschrijvingen dan tuintjes. In dat geval hanteren wij plaatsingsregels: kinderen die voor de eerste keer meedoen krijgen voorrang op kinderen die voor de tweede keer mee willen doen. Kinderen die voor de tweede keer mee willen doen krijgen voorrang op kinderen die voor de derde keer willen komen. Na de plaatsingen kunnen kinderen die niet geplaatst zijn op een wachtlijst komen. In de regel kunnen wij vanuit de wachtlijst circa 2 tot 5 kinderen na plaatsen.

Zo werken de kindertuinen:

Na je inschrijving krijg je een eigen moestuin van 9m2. Vanaf 4 april ga je met 13 andere kinderen aan de slag met de tuinleiders. Je leert zaaien van tuinkers en radijs en het poten van een aardappel. Tot eind mei is er iedere week wel iets te zaaien: rucola, bietjes, wortelen, sperziebonen, stokbonen, bloemen en meer. Je mag alles wat in je tuintje groeit mee naar huis nemen. Om een goede oogst en veel bloemen te hebben moet je elke week schoffelen, harken, het onkruid wieden en water geven als het droog en warm weer is.

Als je een tuintje wilt hebben (van april tot half september) kan je kiezen uit een groep op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag. Iedere groep begint om 4 uur en om 5 uur ben je klaar. In de zomer groeien bloemen en diverse groentes het hardst. Dus in de maanden juli en augustus is er ook les! Je kunt (als je terugkomt van vakantie) dan wel wat hulp van je ouders gebruiken😉

Schrijf je in met onderstaand inschrijfformulier

Vul de velden in (met een * zijn verplicht) en verstuur je inschrijving. Binnen 2 weken krijg je van ons een email waarin aangegeven is of je een tuintje hebt en hoe je kunt betalen. Zodra je betaling binnen is, is je inschrijving definitief en kan je een heel seizoen moestuinieren!

– De inschrijving is gesloten, het is niet meer mogelijk om je in te schrijven-

We kijken uit naar weer een gezellig en groen moestuinseizoen!

Groetjes,

Alle vrijwilligers van de Kindertuinen Bussum 🌻

Notabene: na je inschrijving worden je gegevens bewaard totdat iedereen is ingedeeld. De tuinleiders krijgen de benodigde gegevens van de kinderen in hun groep en onze social media medewerker krijgt door welke kinderen op de foto mogen. Daarna worden alle gegevens uit onze database verwijderd.

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter