Inschrijving 2021 start op 13 maart

door Babs

De tuinen liggen er nog verlaten bij, maar ondertussen wordt er al weer hard gewerkt om alles voor het komende seizoen klaar te maken. Zorg dat je erbij bent komend seizoen en schrijf je in! De inschrijving start om 10:00 op 13 maart via onze website en is voor alle kinderen van de groepen 5, 6 en 7.

Je kunt je inschrijven met het online inschrijfformulier

In tegenstelling tot andere jaren gaat de inschrijving voor komend seizoen, mede in verband met corona, via de website. Op 13 maart komt vanaf 10:00 het inschrijfformulier beschikbaar op de website. Hiermee kan je je inschrijven en het inschrijfgeld van E35 voldoen.

Wie het eerste komt..

Zodra je betaling binnen is kom je op onze deelnemerslijst. Je plek op de lijst is op basis van tijdstip en datum inschrijving. Wie zich het eerste opgeeft heeft de meeste kans op een plek op de dag van voorkeur. Op de website kan je ook zien op welke dagen er nog plek is en of jouw voorkeur dag nog vrij is. Zodra alle tuinen zijn vergeven sluit de inschrijving.

Hoewel we proberen iedereen een plek te geven en aan alle wensen proberen te voldoen kan het gebeuren dat we toch plekjes tekort komen of er alleen nog plek is op een andere dag. Mocht je inschrijving niet lukken dan krijg je van ons bericht en storten we je bijdrage gelijk terug. Iedereen die zich inschrijft krijgt van ons zo snel mogelijk bericht.

Zo werken de kindertuinen

De tuinen liggen er nu leeg en kaal bij, maar vanaf half april verandert dat. Dan kunnen ca. 130 kinderen, verdeeld over 9 groepen, aan de slag. Je begint met het zaaien van tuinkers en radijs en het poten van een aardappel. Tot eind mei is er iedere week wel iets te zaaien: rucola, bietjes, wortelen, sperziebonen, stokbonen, heel veel bloemen en nog veel meer.

Er zijn twee tuinleiders op iedere groep van 14 kinderen om alles uit te leggen en je te helpen. Je mag alles wat er in je tuintje groeit aan bloemen en groenten mee naar huis nemen. Om een goede oogst te hebben en veel bloemen te kunnen plukken is het nodig dat je iedere week schoffelt, harkt, het onkruid weghaalt en water geeft als het droog en warm weer is.

Als je zo’n tuintje wil hebben (van 29 maart tot half september) kan je kiezen uit een groep op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Iedere groep begint om 4 uur en om 5 uur ben je klaar. Omdat de bloemen en planten geen vakantie houden, groeien ze in jouw zomervakantie gewoon door. Dat is meestal ook de tijd waarin je het meeste kan oogsten en plukken in je tuin. Dus als je kan, kom dan ook in de vakantieperiode (samen met je ouders want we hebben dan wel extra hulp nodig).

Dus schrijf je in op 13 maart vanaf 10:00!

Tot ziens op de Kindertuinen 🌼

Welkom bij stichting kindertuinen

Meer Kindertuinen nieuws

4 reacties

Babsb 13 maart 2021 - 13:32

Hi Tilly, we hadden vanochtend inderdaad last van een storing. Deze is later in de ochtend verholpen. De inschrijvingen liepen snel vol. We hopen dat je toch een plekje hebt kunnen bemachtigen. Vr. grt, Kindertuinen Bussum

Beantwoord
Babsb 13 maart 2021 - 13:32

Hi Daco, we hadden vanochtend inderdaad last van een storing. Deze is later in de ochtend verholpen. De inschrijvingen liepen snel vol. We hopen dat je toch een plekje hebt kunnen bemachtigen. Vr. grt, Kindertuinen Bussum

Beantwoord
Babsb 13 maart 2021 - 13:32

Dag Elisabeth, we hadden vanochtend inderdaad last van een storing. Deze is later in de ochtend verholpen. De inschrijvingen liepen snel vol. We hopen dat je toch een plekje hebt kunnen bemachtigen. Vr. grt, Kindertuinen Bussum

Beantwoord
Babsb 13 maart 2021 - 13:33

Dag Jurjen, we hadden vanochtend inderdaad last van een storing. Deze is later in de ochtend verholpen. De inschrijvingen liepen snel vol. We hopen dat je toch een plekje hebt kunnen bemachtigen. Vr. grt, Kindertuinen Bussum

Beantwoord

Laat een reactie achter