De Kindertuinen zoeken tuinleid(st)ers!

door Babsb
Vrijwilligers werk

De Kindertuinen Bussum zijn op zoek naar enthousiaste tuinleid(st)ers. Vind jij het leuk om met kinderen te werken? Weet je wat van moestuinieren of wil je dat leren? Kan je wekelijks van maart tot en met september een of twee uur in de week missen? Geef je dan op als tuinleider van de Kindertuinen Bussum.

Zaaien met en zaaiplan en zaaischema

Elk jaar krijgen zo’n 130 kinderen uit de Naarden en Bussum van de groepen 5, 6 en 7 les van ca. 20 enthousiaste tuinleiders. Zij nemen de kinderen mee in de wereld van zaaien, oogsten en omgaan met de natuur. De tuinleiders werken met een -door de vrijwilligers gezamenlijk afgestemd- zaaiplan, planning en zaden die van tevoren worden gekocht. Zo weet iedereen wat in welke week moet worden gezaaid.

De tuinleiders zaaien, leggen of poten in het begin van het jaar met de kinderen. Die zien heel langzaam of snel zaden kiemen en plantjes groeien. De kinderen krijgen elk 2 groente- en 1 bloemenveldje en nemen vanaf juni al flinke zakken groente met een mooi boeketje mee naar huis. Medio september stopt het seizoen met een gezellige pompoenendag waar pompoenen, zelfgemaakte jam, soep en meer te krijgen is.

Na deze feestelijke afsluiting worden de tuinen klaargemaakt voor de winter. In de najaarsvergadering wordt met alle vrijwilligers het seizoen besproken en voorbereidingen voor het nieuwe jaar getroffen.

Meer dan 40 vrijwilligers

Op de kindertuinen werken niet alleen tuinleid(st)ers. In totaal helpen 40 vrijwilligers mee om er elk jaar voor alle kinderen weer een feestje van te maken. De werkzaamheden variëren van het onderhouden van het materiaal, schoonmaken van het clubhuis, zaden inkopen en verdelen, grasmaaien en snoeien, het onderhouden van de tuinen en natuurlijk het begeleiden van de kinderen.

Geef je op!

Er is genoeg te doen op de kindertuinen. Je kunt een seizoen meelopen met tuinleiders om het jaar erop zelf deel uit te maken van een tuinleider groep. Je kunt ook -wanneer de kinderen er niet zijn- meehelpen met het tuinonderhoud, voorzaaien van courgettes en pompoenen met machines in de weer en nog veel meer. Geef je op of vraag extra informatie aan bij tuinleider en bestuurslid Ellie Sterk. Je kunt haar bereiken via email sterkellie@gmail.com.

Tot op de Kindertuinen!

0 reactie
0

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Ok