Kindertuinen Bussum koken

Een 3-gangen diner met groente uit de kindertuin

door Babs

Wat kun je doen met al die lekkere groenten uit de kindertuin? Anna en Lara, allebei met een kindertuintje en klasgenoten, wisten het wel: een heerlijk 3-gangen diner koken voor de ouders en broertje en zusje!

Eerst kijken wie wat heeft en daarna bedenken welke recepten er mee te maken zijn. Op een zaterdag was het zover, met wat hulp van een van de ouders, is er de hele dag druk gewerkt in de keuken.

Om 6 uur werden de gasten verwacht en hebben ze genoten van een overheerlijk Kindertuinen dagmenu: amuse van brood met bietenpuree, als voorgerecht een courgettesoep met stukjes courgette, daarna aardappelen (eerst kort gekookt en daarna gebakken) met tomaatjes en knoflook gevulde paprika uit de oven en een stukje vlees.

Als nagerecht stond er rabarbertaart op het menu maar die was helaas niet helemaal gelukt omdat de springvorm niet goed dicht zat. Gelukkig waren de koks heel flexibel en was er nog ijs.

Het was een erg geslaagde dag voor zowel de koks Anna en Lara als voor de ouders en broertje en zusje die hebben genoten van het heerlijke diner!

En dit zijn de recepten:

Rode-bietendip met gember (uit: 500 hapjes van Susannah Blake

250 gr gekookte bieten, grofgehakt1 teentje knoflook, fijngehakt2 theel. gemalen koriander1/2 theel. gemberpoederzout en versgemalen peper1 3/4 dl. Griekse yoghurt1 theel. fijngesneden munt
Doe de bieten, knoflook, koriander en gember in een foodprocessor en voeg zout en peper naar smaak toe. Maal alles tot een gladde puree.Voeg de yoghurt toe en vermeng alles. Proef of de saus goed op smaak is. Schep de dip in een kom, bestrooi met munt en dien de dip op.

Courgettesoep met stukjes courgette en zalm (uit: AH Allerhande)

1 ui2 courgettes2 el traditionele olijfolie1 liter kippenbouillon van tablet125 ml verse slagroom100 gr gerookte zalmsnippersSnipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet. Roer de courgette erdoor en bak nog 3 min. mee op hoog vuur. Roer regelmatig.Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat de courgettesoep 10 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de stukjes courgette toe en roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en evt. zout.
Schep de zalmsnippers in een soepkom of bord. En schep de soep erover.

Gebakken paprika’s met kerstomaatjes, basilicum en marjolein (uit: Jamie Oliver: Happy days met de naked chef)

2 paprika’s, rood of geelzeezout en zwarte peper uit de molen20 kerstomaatjes1 handvol verse marjolein2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes gesnedenolijfolie extra viergenaar keuze: ansjovis (aanrader!) en kruidenazijnVerwarm de oven voor op 200 C. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de halve paprika’s met de snijkant naar boven in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met wat peper en zout. Prik de kerstomaatjes in met een mes en dompel ze 30-60 seconden onder in kokend water tot de velletjes loskomen en je ze er makkelijk af kunt halen. Je mag ze voor het pellen onder koud water afkoelen. Leg de gepelde tomaatjes in de paprika’s. Prop er de kruiden en gesneden knoflook bij, strooi er peper en zout op of drapeer er een paar ansjovisfilets overheen. Sprenkel er wat olijfolie op. Bak de paprika’s afgedekt met een stukje aluminiumfolie 15 minuten in de voorverwarmde oven en daarna nog 30 minuten zonder folie. Een klein drupje kruidenazijn op de paprika kan erg lekker zijn – probeer het maar eens.

Groetjes van Lara en Anna!

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter