Inschrijving 2020 start op 7 maart

door Babs

De tuinen liggen er nog verlaten bij, maar ondertussen wordt er al weer hard gewerkt om alles voor het komende seizoen klaar te maken. Zorg dat je erbij bent komend seizoen en schrijf je in! De inschrijving start op 7 maart van 10:00 -12:00 en is voor alle kinderen van de groepen 5, 6 en 7. Alle plekken die daarna over zijn worden gevuld met online inschrijvingen. Daar komt na de inschrijving op 7 maart mogelijkheid voor.

Je kunt je inschrijven met het inschrijfformulier (invullen en meenemen):

Inschrijfformulier hier downloaden en invullen

Zo werken de kindertuinen:

De tuinen liggen er nu leeg en kaal bij, maar vanaf half april verandert dat. Dan kunnen 154 kinderen, verdeeld over 11 groepen, aan de slag. Je begint met het zaaien van tuinkers en radijs en het poten van een aardappel. Tot eind mei is er iedere week wel iets te zaaien: rucola, bietjes, wortelen, sperziebonen, stokbonen, heel veel bloemen en nog veel meer.

Er zijn twee tuinleiders op iedere groep van 14 kinderen om alles uit te leggen en je te helpen. Je mag alles wat er in je tuintje groeit aan bloemen en groenten mee naar huis nemen. Om een goede oogst te hebben en veel bloemen te kunnen plukken is het nodig dat je iedere week schoffelt, harkt, het onkruid weghaalt en water geeft als het droog en warm weer is.

Als je zo’n tuintje wil hebben (van half april tot half september) kan je kiezen uit een groep op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Iedere groep begint om 4 uur en om 5 uur ben je klaar. Omdat de bloemen en planten geen vakantie houden, groeien ze in jouw zomervakantie gewoon door. Dat is meestal ook de tijd waarin je het meeste kan oogsten en plukken in je tuin. Dus als je kan, kom dan ook in de vakantieperiode (samen met je ouders want we hebben dan wel extra hulp nodig).

Je kunt je opgeven op zaterdag 7 maart van 10:00 – 12:00 uur.

De inschrijving vindt plaats op de Kindertuinen aan de Huizerweg 49j in Bussum, naast de kinderboerderij in het Mouwtje. (let op: één kind per tuintje, dus niet twee vriendinnen of een broertje en zusje op één tuin). Als je zelf niet kan komen mag ook iemand anders voor je inschrijven.

Kosten:  € 35,=  contant (liefst gepast) en met pin betalen bij de inschrijving. 

Vergeet niet het inschrijfformulier ingevuld mee te nemen! 

Tot ziens op de Kindertuinen!

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter