Koninklijke erepenning kindertuinen Bussum

Koninklijke Erepenning voor de kindertuinen!

door Babs

Tijdens de viering van ons honderdjarig bestaan en de Pompoenendag op 21 september 2019 werd het bestuur van de kindertuinen enorm verrast door een bijzonder geschenk van de burgemeester van Gooise Meren, Han ter Heegde. Hij mocht de Kindertuinen op het speciale 100 jarige jubileum namens de Koning de zogenaamde Koninklijke Erepenning uitreiken.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen.

Natuurlijk vond iedereen het geweldig om de erepenning voor 100 jaar vrijwilligers werk op de Kindertuinen te ontvangen. Het was een zonovergoten dag met veel bezoek, verrassingen, ijs, pompoenen, knutselwerk en meer. De penning gaf de dag en ons 100 jarig bestaan een extra feestelijk tintje!

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter