Courgetti is een ‘spaghetti’ van dunne sliertjes rauwe of kort gekookte courgette
HOE MAAK JE COURGETTI?
Allereerst moet je een courgette in mooie dunne slierten krijgen, liefst zo lang mogelijk, om het effect van echte spaghetti te krijgen.
Als je geen julienne- snijder hebt, kun je ook een dunschiller of kaasschaaf gebruiken en vervolgens de lange plakken verticaal in dunne repen snijden.
Voeg 1 tot 2 eetlepels olie toe aan een grote koekenpan en verhit op laag tot middelhoog vuur. Leg voorzichtig de courgetteslierten in de pan en bak zo’n 2 tot 3 minuten. Ze moeten bite houden, dus niet door en door gaar worden. Je kunt natuurlijk ook de courgetti toevoegen aan een warme pan vol ingrediënten (bijvoorbeeld de pastasaus) en zo even meewarmen.
WAT ZIJN LEKKERE COMBINATIES?
– Met tomatensaus, gepofte tomaatjes en citroenzest
– Met basilicumpesto en Parmezaanse kaas
– Met zachte geitenkaas en muntpesto
– Met een stukje gegrilde zalm en een tuinkruidendressing
culy.nl check die site!