Greet weet

door Babs

rijpKT

Wat zijn de IJsheiligen?

IJsheiligen is een serie van 5 data, waarop de naamdag van heilig verklaarde mensen werd/wordt gevierd. En dat is dan op 11 mei Mamertus, op 12 mei Pancratius, op 13 mei Servatius, op 14 mei Bonifatius en op 15 mei Sophia. Leuk om eens te googelen als je daar interesse in hebt. En prima als je daar geen interesse in hebt, maar onthoud de data, want die zijn voor elke tuinder wel echt heel belangrijk. En je hoeft ook niet elke datum te onthouden, hier houden we gewoon altijd 12/13 mei aan als de laatst mogelijke datum voor nachtvorst is. Er zijn jaren dat al 2 of 3 weken voor IJsheiligen de laatste nachtvorst is, en zo heel soms is er ook nog wel eens na IJsheiligen een nachtvorst. Maar eigenlijk kan iedereen zich wel aan deze datum houden.
En wij gaan er vanuit dat er nu echt geen nachtvorst meer komt.

En gelukkig zijn er ook genoeg planten die echt niet zitten met wat kou; uien, prei, bietjes, worteltjes, tuinbonen, ze schrikken er allemaal niet echt van.

Groetjes Greet

Meer Kindertuinen nieuws