inschrijving 2019 + inschrijfformulier

door Babs

zaterdag 9 maart van 10-12 uur

Voor alle kinderen van de groepen 5, 6 en 7.

klik hier voor:

 Inschrijfformulier 2019

Zoals je misschien weet kan je een eigen tuintje op de Bussumse Kindertuinen krijgen.
In deze brief vertel ik je er alles over.Laat hem ook maar aan je ouders lezen.

De tuinen liggen er nu leeg en kaal bij, maar vanaf half april verandert dat. Dan kunnen 154 kinderen, verdeeld over 11 groepen, aan de slag. Je begint met het zaaien van tuinkers en radijs en het poten van een aardappel. Tot eind mei is er iedere week wel iets te zaaien: rucola, bietjes, wortelen, sperziebonen, stokbonen, heel veel bloemen en nog veel meer.

Er zijn twee tuinleiders op iedere groep van 14 kinderen om alles uit te leggen en je te helpen. Je mag alles wat er in je tuintje groeit aan bloemen en groenten mee naar huis nemen. Om een goede oogst te hebben en veel bloemen te kunnen plukken is het nodig dat je iedere week schoffelt, harkt, het onkruid weghaalt en water geeft als het droog en warm weer is.

Als je zo’n tuintje wil hebben (van half april tot half september) kan je kiezen uit een groep op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Iedere groep begint om 4 uur en om 5 uur ben je klaar. Omdat de bloemen en planten geen vakantie houden, groeien ze in jouw zomervakantie gewoon door. Dat is meestal ook de tijd waarin je het meeste kan oogsten en plukken in je tuin. Dus als je kan, kom dan ook in de vakantieperiode.

Je kunt je opgeven op zaterdag 9 maart van 10 tot 12 uur.

De inschrijving vindt plaats op de Kindertuinen aan de Huizerweg 49j in Bussum, naast de kinderboerderij in het Mouwtje. (let op: één kind per tuintje, dus niet twee vriendinnen of een broertje en zusje op één tuin).
Als je zelf niet kan komen mag ook iemand anders voor je inschrijven.

Kosten:  € 30,=  contant en liefst gepast te betalen bij de inschrijving. 

Vergeet niet het inschrijfformulier ingevuld mee te nemen!  

Tot ziens op de Kindertuinen,
Namens de inschrijfcommissie
leadegraaf@kpnplanet.nl

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter