Als je ze dubbel dopt zijn ze boterzacht!
Ingredienten voor 4 personen
500 gr. aardappels (als je makkelijk wilt neem je krieltjes)
2 kg. Tuinbonen (in de dop) of 450 gr. diepvries tuinbonen
2 rode puntpaprika’s
1 ui
3-4 takjes salie
200 gr chorizo
2-3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels wittewijnazijn
Zeezout en grof gemalen peper
Bereidingswijze:
1 Kook de aardappelen ong. 20 min afgedekt in water. Haal de bonen uit de dop en kook in kokend water met wat zout ca. 5 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water en dop de bonen nog eens door ze uit het vliesje te drukken. Giet de aardappels af en laat ze ook schrikken onder koud water en schil ze.
2 Maak de paprika schoon en snij ze in ringen. Pel en snipper de ui. Was de salie, dep hem droog en snij hem grof. Snijd de aardappels in schijfjes.
3 Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in schijfjes. Verhit de olie in een pan en bak de chorizo rondom in ca. 5 min. aan.
Voeg de bonen, de paprika en de salie toe en meng het geheel goed.
4 Blus het geheel af met de azijn en breng aan de kook. Spatel de aardappel schijfjes er voorzichtig doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer bonensalade lauwwarm of koud.
1 reactie
Dankzij het kindertuintje van onze kleindochter heb ik voor het eerst kennis gemaakt met
een maaltijd met tuinbonen.
Het was een verrassing !
Natuurlijk wist ik totaal niet wat ik met die dingen aan moest, maar dankzij de aanwijzingen en
het recept op de blog is alles goed gekomen. Leuk hoor !