Snijbiet Krokodil

door Babs

snijbietroodKT
Dit recept kunnen jullie makkelijk zélf maken…

Wist je dat snijbiet een heel oude groente is? Vroeger heette het warmoes.
In het centrum van Amsterdam heb je de Warmoesstraat, die al eeuwen oud is.

Super gezond
In snijbiet zit vitamine C, Calcium en een beetje ijzer.

 is familie van…
De rode biet (Wie kent hem niet.) en spinazie.

hoe maak je ze klaar?
Snijbiet kun je al heel jong oogsten en dan rauw eten, bijvoorbeeld in salades. Als je grotere bladeren oogst, snij je meestal de bladeren in stukjes of kleine reepjes, en de wat harde nerven geef je aan je konijn of cavia. Snijbiet knip je een stukje boven de grond af, en daarom zit er als het goed is weinig aarde of modder op. Even wassen moet toch: doe de gootsteenbak helemaal vol met water en was daar de snijbiet in. Alle korreltjes aarde zakken naar de bodem, en de schone blaadjes drijven bovenop.

SNIJBIET KROKODIL

Nodig:
500 gramsnijbiet
1 kg aardappelen
4 eieren
scheutje melk
zout en peper

Keukenspullen:
snijplank
keukenmesje
pan 4 liter
kleine pan voor de eieren
pureestamper

Bereiding (30 – 40 minuten)
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vier stukken. Kook de aardappelen met een mespunt zout in 20 minuten gaar. Was de snijbiet en snijd het in kleine stukjes. Doe de snijbiet in een pan met een klein laagje water en laat het 10 minuten zachtjes koken. Giet de snijbiet af in het vergiet. Kook de eieren in 10 minuten hard.
Stamp de gekookte aardappelen fijn met de stamper
Meng de aardappelen en de snijbiet door elkaar met wat zout, peper en een scheutje melk. Schep de snijbiet stamppot op 4 borden. Maak met een lepel de vorm van een krokodilletje. Pel de eieren en snij elk ei in tweeën en maak hier de ogen van.

 

Met dank aan schooltuinrecepten

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter