Pasta met snijbiet

door Babs

fvrijpastaKT

In dit recept voor 4 personen combineer je de aardse smaak van snijbiet met het zachte van de slagroom. De slagroom voeg je aan het einde toe en zo heb je meteen een lekkere saus voor over de pasta.

Ingrediënten
600 gram snijbiet
300 gram pasta
1 grote ui (grof gesneden)
2 tenen knoflook (geperst)
250 milliliter slagroom
olijfolie
peper
zout
stuk kaas om te raspen

Zet een pan water op voor de pasta. Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snijd het blad grof en bewaar het apart. Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de ui tot het glazig is. Voeg nu de knoflook toe. Doe de pasta in de pan met kokend water.

Voeg de snijbiet stelen toe en bak het 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is. Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed en schep het op de borden. Rasp er (parmezaanse) kaas over en … eet smakelijk!

uit www.snijbiet.nl

Goede tip van Vrij!gevig: schep er reepjes gebakken pancetta (of blokjes gebakken spek) door voor een lekkere bite!
http://vrijgevig.blogspot.nl/2013/07/spaghetti-carbonara-met-snijbiet.html#comment-form

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter