Dit recept is verrassend lekker!!!
Ingrediënten voor 4 personen
-1 kilo bloemige aardappelen ( 7 middel grote )
– een hele grote bos radijs ( 14 grote )
– 125 ml creme fraiche ( 1 kuipje )
– 1 bosje bieslook
– 150 gr hamblokjes of hamreepjes
– 50 gram boter – peper, zout en eventueel nootmuskaat
– 65 gram pijnboompitjes ( 1 zakje bij AH )
– 100 gram stevige chorizo worst in kleine blokjes (die van Stegeman bijvoorbeeld)
– scheut olie
Hulpmiddelen:
Pureestamper (geen staafmixer gebruiken dan wordt de puree net kauwgom)
Bereiding:
Was de radijsjes met het loof. Snijd de radijsjes in plakjes en snijd het loof in smalle reepjes. Verhit een droge pan en bak de pijnboompitjes een paar minuutjes licht bruin. Doe ze uit de koekenpan op een bord en laat afkoelen. Verhit de boter en smoor hierin de plakjes radijs ca. 10 minuten op een laag vuur. Snij het stuk worst in de lengte in plakken, daarna in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Bak de hamreepjes en de chorizoblokjes goudbruin en knapperig in een scheutje olie. Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche toe met de radijsjes, hamreepjes en chorizoblokjes met het vet, radijsloof en pijnboompitjes en schep goed door elkaar.
Maak op smaak met zout en eventueel peper. Garneer royaal met fijngeknipte bieslook en serveer direct.
Eet smakelijk
2 reacties
Wat te doen met zo’n tas vol radijs uit de kindertuin…
Dus dacht ik: dit recept is een uitkomst.
Het blijkt ook nog eens heerlijk. Het is een zomer-stamppot (als we dit zomer kunnen noemen )
Echt, ik ga dit vaker doen, zo lekker!
De radijsjes op de kindertuinen houden nu wel op denk ik maar dan koop ik gewoon een bosje of 3 bij de super.
Ja, verrassend hè?. De smaak van de radijs verandert door het smoren.
Net als het fruiten van een ui eigenlijk.
Dit had ik ook niet verwacht. Lekker hoor!