Spekbonen

door Babs

gekleurde-boontjes

Spekbonen zijn op het oog een kruising tussen snijbonen en sperziebonen. De peulen zijn minstens even lang als snijbonen, maar even stevig en bolrond als sperziebonen. De kleur kan verschillen: meestal groen, maar er zijn ook gele en zelfs paarse bonen. De smaak is die van sperziebonen, maar iets intenser en een tikje zoeter.

Hoe moet je spekbonen klaarmaken?
Ook bij het bereiden kun je spekbonen behandelen als sperziebonen. Het enige verschil is de kooktijd: die is fors langer bij spekbonen. Reken op minstens 20 minuten.

Andere manieren om spekbonen te bereiden
Spekbonen kun je op dezelfde manieren toepassen als sperziebonen: wokken, stomen, in een ovenschotel verwerken, in stamppot of in een salade. Houd hierbij wel rekening met de langere kooktijd door de spekbonen voor te garen door ze eerst te koken.

Meer Kindertuinen nieuws