Courgette in zoetzuur

door Babs

zoetzuurKTCourgette in zoetzuur van Ellie

zie ook www.kindertuinrecepten.nl

2 litermaten (ruim vol) in plakjes gesneden courgette met schil
2 uien, gesneden in plakjes
60 gram zout
1/2 liter azijn
300 gram suiker
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel selderijzaad of 2 theelepels gedroogd selderijblad
1 theelepel gemalen geelwortel (koenjit)
1/2 theelepel mosterdpoeder

Uien, courgettes en zout in een schaal circa 2 uur laten staan onder af en toe roeren. Daarna afspoelen in een vergiet en uit laten lekken. De overige ingrediënten samen aan de kook brengen en ongeveer 30 minuten zachtjes laten sudderen. De uitgelekte courgette en ui erbij doen en even opkoken. Doe de courgettes meteen in goed schoongemaakte, warme potten en voeg het azijnmengsel toe. Direct sluiten en tijdelijk op zijn kop zetten. Bewaren op een koele plek

Meer Kindertuinen nieuws

Laat een reactie achter