Ingrediënten voor 10 personen
350 gr.rabarber
125 gr.lichtbruine basterdsuiker
2 el.custardpoeder
1 thl.kaneel
Voor de cake:
150 gr.boter
150 gr.witte bastersuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1/2 dl.melk
150 gr.zelfrijzend bakmeel
Hulpmiddelen
Springvorm van 24 cm.
Bakpapier
Voorbereiding
Bekleed de springvorm met bakpapierVerwarm de oven voor op 150 graden
Bereidingswijze
Was en droog de rabarberstelen en snijd deze in stukjes (ontvellen hoeft niet)
Meng de rabarberstukjes met de lichtbruine basterdsuiker, custardpoeder en kaneel in een kom
Maak het cakebeslag:
Roer hiervoor de boter met de suiker romig en voeg stuk voor stuk de eieren toe
Scheutjesgewijs de melk erbij en het gezeefde bakmeel
Verdeel de helft van het cakebeslag over de bodem van de springvorm en strijk dit glad
Schep de rest van het cakebeslag door de rabarberstukjes en verdeel dit over het beslag in de springvorm
Bak de cake in 60-70 min.goudbruin
Serveertips
Afgekoeld serveren evt.bestrooid met wat poedersuiker
Deze rabarbercake kan ook heel goed geserveerd worden als nagerecht bijv. met een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom
1 reactie
Super lekker cake, geen zure rabarber zoals ik die nog van vroeger ken. Ook de kinderen vonden het erg lekker!